18 svi www.zdravaprehrana.info na kulinarskoj radionici jestivog cvijeća

Cvijeće na stolu ne mora biti samo u vazi, već određene vrste, rado su viđene i u tanjuru i itekako su jestive! Pripremljeno u svježem ili prethodnom pripremom u dehidriranom obliku zadržava zdrava svojstva. Na radionici u sklopu Flora Arta, eksperti iz Dubrovačkih Vrtova Sunca Sun Gardens Dubrovnik, svoja umijeća s jestivim cvijećem pokazali su nam pripvljajući slane i slatke kombinacije.
Uživali smo u slanim zalogajima: Hrskavom kornetu nadjevenom julijenn povrćem i dehidriranim cvijećem, prhkim košaricama obojanim crnilom sipe, probali smo pjenicu od krem sira, dimljeni losos, mediteransko bilje i mini burgere u mekanom mliječnom pecivu začinjene dijon senfom na posteljici od mikro bilja.
Selekcija slatkih zalogaja obuhvaćala je: pjenicu od Burbon vanilije i rozelina posluženu u čašicama , sjajne cvjetne zalogaje (lagani biskvit sa maslinovim uljem i limunom, proljetna krema od zelenog čaja, ostakljeni čokoladnom glazurom, posipani dehidriranim planinskim cvijećem). Na kraju smo se zasladili s svečanom Bergamotto tortom (Pain de gaines biskvit obogaćen bergamotom, lagani čokoladni muss sa likerom od dubrovačkih gorkih naranči dekorirano selekcijom sviježeg jestivog cvijeća).

Organizator i sponzor ove radionice bila je tvrtka ENZITA d.o.o.