27 svi Održana je radionica: Zdravlje iz vrta

U prekrasnom ambijentu Enzitinog dvorišta održana je interesantna radionica Zdravlje iz vrta. Radionicu je vodio i održao predavanje Vehid Ibraković, dipl.ing.agr. Predavanje je obuhvatilo teme važnosti povezivanja svakodnevnih navika sa zdravljem, lokalnom ekonomijom i lokalnom zajednicom u kojoj vladaju povjerenje i suradnja. Kako osvijestiti potrebu da širokim razumijevanjem i poštivanjem ne samo proizvodnje nego i prirodnog okruženja ekosustava u kojemu se odvija kao i ljudi koji sudjeluju u proizvodnji, takav uzgoj teži stvaranju praktične harmonije čovjeka i prirode.
Radionica se sastojala iz teoretskog i praktičnog dijela. U sklopu praktičnog dijela slušali smo o  vegetativnom i generativnom razmnožavanju (sjetva i sadnja -proizvodnja presadnica) ljekovitog bilja (kadulja, timijan, lavanda, marulja, matičnjak…), te praktično primjenili presađivanje ljekovitog bilja koje je prf. Ibrahović podjelio s sudionicima predavanja donjevši kadulju, timijan , lavandu i ostalo bilje iz svog vrta u Slavonskom Brodu.

Ovoje je samo jedna u nizu radionica koje će prof. Ibrahović održati.  Jedva čekamo iduće predavanje i nova znanja koje nam prof. ima za prenjeti.

 

www.zdravaprehrana.info