22 velj 10 minuta tjelovježbe uz video Ballet fitnessa

Kako bi zadovoljili dnevne potrebe za tjelovježbom, ovdje smo odlučili pomoći i to sa kratkim videima o Ballet fitnessu. Jednostavno je početi, trebate samo neki oslonac, kao što je na primjer stolica, bilo kakav prostor (može biti i dnevna soba), manje od 10 minuta i dobru volju.

Postoje neka pravila u Ballet fitnessu, kao recimo podvučena zdjelica da se izravnaju leđa (što umanjuje napetost u kralježnici i riješava vas bolova), uvučen stomak i pupak, ramena povučena iza, da niste u grbavom položaju, ne previše izbačene grudi. Znači zlatna sredina, tj. zamislite svoje tijelo kao okomiti pravac, odnosno ravan stup zabijen u zemlju, i pokušajte tijelom imitirati tu liniju.

 

page

1r3

correct-posture

Kako bi mogli početi s videom i vježbanjem, preporučam par kratkih youtube videa postavljenih na kraju objave, o osnovnim baletnim pozicijama i nekim koracima, jer u videu koristimo drugu poziciju, ponegdje i prvu, attitude [atitid] i arabesque [arabesk].

VIDEO:

Izdvojite mali dio svog vremena i probajte vježbati s nama! Izvrsna vrsta tjelovježbe za noge, kvadricepse (bedra), gluteuse i donji dio leđa.

 

 

 

Osnovne pozicije stopala

 

Attitude

 

Arabesque

 

I jedan malo opširniji video o osnovama držanja tijela, jako poučan pa svakako probajte i njega pogledati.

Druge dijelove pratite također ovdje u tjednima koji slijede!

Anja Bašnec, apsolvent nutricionizma, balerina HNK-Osijek